+420 607 619 154 lenka@lenkaanemcova.cz

Vítejme v roce 2021!

Před pár dny jsme prošli Silvestrem. Na Nový rok můj muž poznamenal: „Kolik lidí má dnes asi kocovinu?“

Což mi připomnělo jednu z terapií na dálku, která mi přinesla pozoruhodný vhled. Možná inspiruje i vás!

 

Ledová krusta jako brzda

Mým klientem při tom transformačním setkání na dálku byl muž. Jeho žádost byla, aby „setkání odstranilo to, co ho v tu dobu nejvíce brzdí ve vývoji“.

Vytvořila jsem pracovní pole a po chvíli si mou pozornost přitáhla vrstva ledové krusty kolem jeho energetického těla. Celé to setkání bylo zasvěcené jejímu jemnému, postupnému rozpouštění.

A v jednu chvíli jsem měla jasný vhled.

 

… a ledy tají?

Řada lidí má kolem sebe takovou krustu. Brání jim bezprostředně se setkávat s druhými lidmi. Jsou jako zavření za svou ledovou stěnou.

A jediný dostupný způsob, jak se opravdově setkat s druhými, je pro řadu z nich… opít se. Alkohol tuto vrstvu rozpustí, člověk se uvolní. Chvíli může být bezprostřední a otevřený, jako malé dítě. Jaká úleva!

Nicméně… asi je nám jasné, že alkohol má řadu nežádoucích vedlejších účinků.

 

Cena za starou ochranu

Každý máme svou historii a naše systémy měly jistě dobrý důvod pro vytvoření různých ochran. Otázkou je, zda je v tuto chvíli ještě pořád potřebujeme. Zda nám ještě slouží, nebo už škodí.

Tyto hradby totiž nerozlišují jemné detaily. Brání nám v kontaktu nejen s tím zlým, čemu jsme v minulosti čelili a proč ty hradby vznikly. Izolují nás i proti láskyplným energiím. A nechávají naše city zavřené uvnitř nás, místo aby je naplno pustili k těm, které milujeme. Je to prostě izolace.

 

Pozvánka na oblevu

Co když už nazrál čas překročit se vší úctou minulost, rozpustit, co nám přestalo sloužit, a otevřít sebe a svá srdce? Co když už máme všechny potřebné nástroje a sílu, pustit se do toho plnotučného dobrodružství?

Jak to vidíte vy? Cítíte láskyplné spojení se světem? Nebo vnímáte ledovou krustu kolem svého těla? Rozpustíme ji spolu?

 

Přeji vám šťastné vykročení do transformačního roku 2021.

Lenka Aleiandra

 

P.S. Na fotografii je instalace Aleksandra Milova z Ukrajiny.